Sådan sparer du op til en ferie uden at arbejde mere

Har du svært ved at få sparet op? Vil du gerne på en ferie til næste sommer, men du synes ikke lige du kan finde til det i budgettet? Så er her en artikel der fortæller dig hvordan du får sparet nok op til at komme afsted på ferie.

Gå budgettet efter i sømmene

Vi skal starte med at rende dit budget godt efter. Hvis du ikke har lavet sådan et før, så er det på tide at komme i gang! Det er privatøkonomiens vigtigste redskab, da det giver dig overblikket over hele din økonomiske situation. Vi går ikke dybere ind i hvordan du laver et budget, men der findes masser af guides til dette, som du kan finde ved at søge efter det på google. Når du har fundet dit budget frem, så skal vi gå alle posterne igennem en efter for at undersøge om der er muligheder for at spare penge. Herunder kommer et eksempel på en typisk postering som langt de fleste kan spare penge på ved at skifte til et billigere alternativ. Vel og mærke uden at mærke de store ændringer i livskvalitet (vores påstand).

Mobilabonnementet

En af de absolut største pengeslugere kan være dit mobilabonnement. Grunden til dette skal findes i den måde hvorpå rigtig mange danskere køber deres nye mobiltelefoner, nemlig gennem et mobilabonnement. Her får man typisk en vis rabat på mobiltelefonen, alt efter hvilket abonnement man vælger, hvilket kan virke tiltalende for mange der måske ikke lige har en opsparing til at købe mobilen kontant. Derfor vælger rigtig mange at tage et lidt dyrere mobilabonnement for så at ”føle” de sparer penge på den telefon de nu engang har valgt, selvom det reelt set ikke er nogen besparelse, da man oftest ikke har behov for et så stort abonnement.

Hvis du kan nikke genkendende til dette scenarie, så er det bare med at få ændret abonnement til noget billigere og sætte overskuddet ind på en opsparing i stedet. Sådan fortsætter du ellers bare med resten af dit budget indtil du har nok du kan sætte ind på din opsparing til en ferie næste år.