Hvordan er din strategi i forhold til arbejdsløshed?

Er du en af dem der ikke tager højde for hvad der skal ske i tilfælde af at du pludselig bliver arbejdsløs? Er du sågar så koldhøgen at du ikke engang er medlem af den billigste a kasse? Så er du mere kølig end jeg nogensinde bliver! Hvis man tror at man er forsikret mod at blive fyret fordi man udfylder en funktion som ingen andre kan, så kan du lige så godt tro om igen. Der findes masser af historier om hvordan folk er blevet fyret efter mange års loyalt arbejde.

Man må i hvert fald aldrig tro at man immun overfor ændringer i virksomheden. Det kan være noget så simpelt som at din chefs budgetter har ændret sig og at han ikke kan finde pengene andre steder end ved at skære din løn fra. Hvis du så samtidig har været god til at dokumentere dit arbejde, så burde det ikke tage lang tid at lære nogen op til at udføre dit arbejde til en nogenlunde tilfredsstillende grad, til en langt billigere løn. Aldrig tro at du er uerstattelig!

Hvad gør jeg så når jeg har indset dette?

En af de vigtigste ting man kan gøre er at holde gang i sit netværk. Sørg for at sprede budskabet om hvem du er og hvad du kan. Det kan for eksempel være ved at være aktiv på et medie som linkedin. Her skal du sørge for konstant at opdatere din profil så den er tilsvarende. Har du deltaget i et kursus? Har du opnået en certifering? Læg det hele op så andre bliver opmærksomme på dine kompetencer. Linkedin er et genialt medie til at blive mere synlig over for potentielle arbejdsgivere. Her har du mulighed for at lave relevante blogindlæg, som andre kan læse og således blive interesseret i hvad du har at tilbyde.

Udover at bruge linkedin, er det bare med at holde dig opdateret på hvad der er af åbne stillinger rundt omkring. Hvem ved, det kan være du faldt over noget der måske gjorde at du selv stoppede på dit nuværende job? En god kombination er at melde sig til jobindex’s nyhedsbrev og samtidig uploade dit cv til deres database.

Husk på at du er helten i dit eget lille univers, men det er du ikke i andres. Alle kan erstattes, det handler bare om at du har en backup plan i baghånden til når du bliver det.