Hvad er forskellen på et kviklån og en kassekredit?

Et kviklån er et lån ydet til privat personer til private forhold.

Der kan være flere årsager til at man har behov for lidt ekstra kapital – måske er anledningen en ferie, bryllup eller måske en rund fødselsdag.

Typisk er der tale om lidt større ting som man måske ikke lige har luften til i det daglige budget og derfor ønsker at finansiere over en kortere eller længere periode.

Det kan også være at man blot ønsker et økonomisk råderum til uforudsete udgifter – f.eks. en uforudset bil reparation, eller måske et super tilbud på en ting man altid har ønsket sig.

I alle disse tilfælde kan man optage et kviklån – eller man kan som alternativ (til de mindre ting) oprette en kassekredit, som man kan benytte når der opstår et behov og som man kan afdrage på når man føler man har overskud.

Den primære forskel på et kviklån og en kassekredit er at man afdrager med et i forvejen aftalt beløb på kviklånet, men at man på kassekreditten kan benytte den efter behov op til dens max, og afdrage når man føler at man har luft i budgettet.

For nogle kan det være en stor fordel med et kviklån – specielt hvis man føler det er svært selv at administrere og indbetale på en kassekredit.

Kassekreditten kan blive en dyr fornøjelse hvis man kun nøjes med at betale renter og således ikke afdrager på selve gælden, men man med kviklånet bliver nedbragt med den ydelse der er aftalt – med andre ord ved man nøjagtigt hvornår man er færdig med at afdrage lånet.

En ulempe ved et kviklån kan være at renten ofte er højere end på en kassekredit således at det bliver dyrere at låne det samme beløb på et kviklån i stedet for på en kassekredit.

Når du overvejer et kviklån skal du som med alle andre finansieringsformer se dig godt for -er det et lån til en fast eller variabel rente, hvad er der af omkostninger i forbindelse med etablering osv.

Før i tiden var det primært bankerne der finansierede lån til private formål, men de sidste 10 år har også dette marked ændret sig.

Ønsker man f.eks. at anskaffe sig forbrugsgoder som hvidevarer, computere, radio/tv, biler og campingvogne, er forhandleren ofte mere end villige til at tilbyde finansiering af det du ønsker at købe.

Det kan være både anonymt og fristende at slå til med det samme – og det er ofte en hurtig indskydelse og ønsket om at få sin nye computer med hjem med det samme der gør at man vælger en alternativ finansiering.

En finansiering er en vare ligesom alt andet – og for dem der tilbyder finansieringen er det med at få præsenteret produktet så det sælger.

2-300 Kr. om måneden for et kviklån kan måske synes rørende billigt, men er det en computer man skal betale for i 6-7 år, er der en stor chance for at computeren er både forældet, død og begravet inden man overhovedet er færdig med at betale lånet.

Så det er med kviklån som med alle andre finansieringsprodukter – man skal se på både rente, løbetid og andre omkostninger. Inden du vælger at optage et lån, så bør du altid undersøge de forskellige muligheder til bunds. Hos Credita.dk, kan du se en stor guide over kviklån i Danmark, hvor der er sammenlignet på alle væsentlige parametre.

Ofte er der penge at spare ved at samle alle sine bankforretninger et sted – og på den måde opnå en samlet rabat.

Det kan anbefales at undersøge markedet for kviklån inden man beslutter sig – f.eks. kan man på nettet sammenligne de forskellige bankers gebyrer inden man optager et kviklån.

Er man glad for sin bank men kan se at andre tilbyder et kviklån til mere favorable vilkår, kan man overfor sin bank bruge det som dokumentation og på den måde evt. forhandle sig til bedre vilkår.

Som med alle andre lån er kviklån en stor overvejelse – ofte er der tale om ting som måske ikke er livsnødvendige at anskaffe sig, så det er vigtigt at overveje hvor længe man forventer at vil anskaffe sig rent faktisk holder.

Et kviklån til en ferie er f.eks. ikke særlig interessant at afdrage på et år efter at ferien er færdig.